Produsele comercializate de www.piesepro.ro, sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu OUG nr.140/2021 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr.21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de www.piesepro.ro se acorda conform garantiei acordate de producator sau pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 24 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare.


Garantia:

Toate produsele comercializate pe www.piesepro.ro vin in ambalajul original al producatorului (in cazul in care producatorul comercializeaza cu ambalaj) ,insotite de factura care include si costul livrarii, bon fiscal si certificate de garantie.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile OUG nr.140/2021 si cu OG 21/1992(r2) si completata privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Produsele comercializate de catre S.c. Autodoc Srl sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de catre producatori.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea acesteia.

Garantia este valabila cand piesele se monteaza intr-un service autorizat de catre Registrul Auto Roman(R.A.R)

In termenul de garantie, se asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire.

Termenul maxim de remediere a garantiei este de 15 zile calendaristice.

Se acorda garantie pentru produsele comercializate dupa cum urmeaza:

- 24 de luni de la data livrarii pentru produsele de schimb.

- Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 24 de luni, termenul de garantie se reduce la aceasta durata. Din aceasta categorie fac parte accesoriile si consumabilele auto(covorase auto, covorase portbagaj, capace roti, huse auto, odorizanti auto, lanturi antiderapante, suporti numere auto, cabluri pornire auto, etc), filtre auto(aer, ulei, combustibil, habitaclu, etc), becuri, stergatoare parbriz, solutii spalare parbriz, antigel, lichid de frana si aditivi, etc.

Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar produsele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi, conform legii. Termenul de garantie curge de la data inscrisa pe bonul si/sau factura de vanzare a marfurilor.

Daca, in urma examinarii produsului se va constata ca este necesara efectuarea unei expertize tehnice conform art.13 alin.(2) din OG nr.21/1992-republicata, pentru stabilirea viciilor/neconformitatilor sesizate si cauza acestora, piesa va fi trimisa producatorului sau organului tehnic abilitat pentru constatarea acestor vicii. La finalizarea expertizei va vom comunica concluziile acesteia precum si modul de solutionare a sesizarii dvs. in termen de cel mult 15 zile de la primirea raportului de expertiza - astfel cum prevede art.13 alin.(2) din OG nr.21/1992-republicata.

Cumparatorul care va reclama o situatie de defect in termenul de garantie va prezenta impreuna cu piesa/piesele in cauza, urmatoarele documente:

- Factura de achizitie sau bonul fiscal emisa de catre S.c. Autodoc Srl - Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare

- Dovada efectuarii montajului intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R.) pentru tipul de manopera executata (factura fiscala si deviz de montaj)

- In cazul compresoarelor de aer conditionat, obligatoriu, copie factura achizitie uscator, filtru uscator si supapa expansiune. Din devizul de montaj trebuie sa reiasa ca s-au inlocuit compresorul, uscatorul, filtrul uscator, supapa de expansiune iar instalatia de aer conditionat a fost curatata si ulterior uscata cu azot.

- Documentul emis de catre atelierul de reparatii autorizat prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele aparitiei acesteia, inclusiv raportul generat de tester/diagnoza acolo unde este cazul (ex. debitmetre, supape EGR, senzori, componente electrice, sonde lambda, amortizoare, discuri frana, injectoare, etc). Descarca model nota constatare

- Copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul

- Reclamatie garantie care se elibereaza de catre vanzator(acolo unde este cazul)

- Copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza

- In cazul in care expediati piesa/piesele prin curier va rugam sa ne comunicati si in scris la suport@piesepro.ro data la care ati predat piesa/piesele curierului si numarul de expeditie(AWB)

Sc Autodoc Srl (piesepro.ro )nu isi asuma raspunderea garantiei iar aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

- Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manopera executata

- Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate

- Piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele indicate de producator

- Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii a unor date eronate de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit

- Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator

- Automobilul a fost folosit in conditii necorespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive etc.)

- Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura

- Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.

- Piesele prezinta o uzura normala (fireasca)

- Pentru acumulatorii auto, garantia se deruleaza prin service-urile agreate mentionate in certificatul de garantie care insoteste fiecare acumulator.

- Pentru piese de schimb de origine ale grupului Volkswagen Group, procedura de acordare a garantiei este specifica, fiind necesara deplasarea autoturismului pe care s-a montat piesa la cel mai apropiat dealer al grupului; garantia fiind preluata de reteaua grupului.


GARANTIE ANVELOPE AUTO

Se acorda garantie dupa cum urmeaza:

24 de luni de la data livrarii, cu conditia utilizarii anvelopelor in regim normal si cu respectarea parametrilor imprimati pe anvelopa.

Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar anvelopele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi, conform legii.

Sc Autodoc Srl. este exonerata de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:


1. Utilizarea anvelopelor dupa depasirea adancimii minime legale a benzii de rulare.

2. Numarul DOT este indescifrabil.

3. Montarea/demontarea anvelopelor intr-un service neautorizat RAR, echilibrarea necorespunzatoare a ansamblului anvelopa-janta.

4. Alegerea si montarea incorecta a dimensiunii, fara a fi in conformitate cu caracteristicile prevazute in cartea masinii.

5. Montarea pe jante deteriorate, deformate sau ruginite.

6. Montarea anvelopelor de tipuri diferite pe aceeasi axa.

7. Anvelopele prezinta taieturi, intepaturi, lovituri, crapaturi provocate de corpuri ascutite, dure, de gropi sau borduri, prezinta urme ca asupra lor s-a intervenit mecanic, chimic sau termic, au suferit reparatii de orice natura.

8. Defectiuni ale autovehiculului: Functionare defectoasa a sistemului de franare, abateri ale unghiurilor ansamblului de directie, suspensie defecta, telescoape defecte sau uzate peste 50%, jocuri in rulmenti, pivoti, bucse sau brate, improvizatii ce nu respecta regulile de siguranta ale circulatiei si de intretinere a autovehiculului.

9. Anvelopele sunt utilizate in regim de curse automobilistice sau competitii, sunt supuse unor situatii accidentale (incediu, accidente de circulatie imputabile conducatorului auto sau hazardului), sunt afectate de starea drumurilor si conducerea autovehiculului (impact cu corpuri dure, fre cari laterale sau centrale).

10. Sunt reclamate denivelari, umflaturi, disconfort, vibratii dupa atingerea unui nivel de uzura mai mare de 10% din inaltimea initiala a profilului. Acestea trebuiesc reclamate imediat dupa inceperea utilizarii anvelopei.

Reclamatiile pentru orice fel de reclamatii/trepidatii se vor putea face numai inainte de parcurgerea unei distante de maxim 500 kilometri.

Nu se considera defecte de fabricatie defectele usoare de pe flancurile anvelopelor aflate in zona de imbinare a pliurilor.

Verificarea produselor se vor intampla dupa receptionare in depozitul nostru.

Ulterior va vom comunica statusul reclamatiei/garantiei/returului.